De cursussen didactiek van de pabo HR bereiden je voor op het onderwijzen van rekenen-wiskunde op de basisschool. Je bestudeert de leerlijnen, het bevorderen van niveauverhogingen, oplossingsstrategieën, materialen en modellen. Je vindt hier materialen die bij de cursussen horen, maar ook lesideeën voor in je stageklas.

De pabo HR biedt je cursussen professionele gecijferdheid om je eigen rekenvaardigheid op een hoog niveau te krijgen, zodat je met vertrouwen voor de klas kunt.

Ook word je met deze cursussen voorbereid op de landelijke Kennisbasistoets Rekenen-wiskunde.

Voor de pabo zijn er landelijke kennisbases opgesteld voor de vakken Nederlandse taal en rekenen-wiskunde. Tijdens de opleiding wordt de inhoud van deze kennisbases behandeld. Op de pabo HR heb je in twee jaar de hele kennisbasis bestudeerd in de cursussen Didactiek en Gecijferdheid. De vragen van de landelijke kennisbasistoets in het derde studiejaar gaan over de gehele kennisbasis rekenen-wiskunde.

Peercoaching

Je bent eerste- of tweedejaarsstudent en je denkt dat je wel wat extra hulp kunt gebruiken bij het rekenen. Het kan ook zo zijn dat een docent of je studieloopbaancoach je op ons geattendeerd heeft. Dan is het goed dat jij bij ons aanklopt. Wij zijn er speciaal voor om jou een extra steuntje in de rug te geven.

Ga naar HINT>Studie>Studiebegeleiding>Peercoaching Of KLIK HIER

Rekenen en wiskunde is overal om je heen. Op straat, in de krant, op televisie, gewoon thuis, op Youtube: kijk maar eens goed.

De docenten rekenen-wiskunde van de pabo HR verzamelen hier interessante berichten, afbeeldingen, filmpjes en delen die met je.

Contact

Vragen over deze site? Laat het weten.

Sending
logologo

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account